Nieuws Wet & Recht Hulpverleners Markt Onderzoek Spierziekten Webwinkel Links Hulpmiddelen Vereniging Mijn VSN Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte
VSN - Vereniging met veel gezichten
HomeWord lid E-mail Myocafé
Menu
   Vereniging Spierziekten Nederland
deze site internet

sitemap: Sitemap lettergrootte: Lettergrootte

Momenteel online:
93 bezoekers
    < Home < Links < Diverse onderwerpen

Links


Meld een link
Aangepaste accommodaties: De Blauwe Gids
- www.deblauwegids.nl/index.jsp
De Blauwe Gids is dé vakantiegids waarin accommodaties en reisorganisaties in binnen- en buitenland hun aangepaste rolstoelvriendelijke accommodaties presenteren aan mensen met een beperking die op vakantie willen.

Acces-able
- access-able.com
Engelstalige site over toegankelijkheid. Een site, met heel veel links naar steden, landen, musea etc etc

Camping De Ruimte
- www.campingderuimte.nl
Camping De Ruimte is een 4-sterren ANWB camping met 100 plaatsen. De camping is 100% aangepast voor mensen met een beperking. De camping heeft het ITS symbool, heeft aangepast spel- en speelmateriaal, een recreatieprogramma op maat en legio extra voorzieningen. Zo hebben ze bijvoorbeeld 4 aangepaste badkamers, douchestoeltjes en douchestretchers, rolstoeltoegankelijke kampeerbungalows en bungalowtenten, een ligschommel, een rolstoelwip, een bakfiets waar een rolstoel in past, tandems en een aangepast speelbad. In samenwerking met de thuiszorg worden ontbrekende hulpmiddelen of zorg (gratis) verstrekt.

Challenge Resorts & Travel
- www.challengeresorts.org
Challenge Resorts & Travel bieden grensverleggende vakantiemogelijkheden voor mensen met een fysieke beperking.

De Leeuw - inn
- www.leeuw-inn.nl
Betaalbare aangepaste vakantiewoning in Ouddorp (Goeree-Overflakkee, Zeeland).

Edwin & Frank Schut Stichting
- www.schutstichting.com/accommodaties
De Schutstichting heeft volledig aangepaste 5 pers. vakantie chalets in de Vendee en Dordogne in Frankrijk. De chalets staan op 4* en 5* campings. Informatie over prijzen en beschikbaarheid kunt u op de website vinden of via de mail: info@schutstichting.com.

Eelke droomt: hotelletjes om in weg te rollen
- eelkedroomt.nl
Op deze website vind u alleen kleine, knusse, hotels en B&B's. Met aandacht voor inrichting, luxe en toegankelijkheid. Geen grote ketens langs de snelweg. En ook geen kamers die op ziekenhuizen lijken. Bij de selectie van de adressen gaat Eelke uit van de toegankelijkheidseisen die zij, voor onze situatie, stellen (zie selectiecriteria). De hotels voldoen meestal niet aan alle eisen volgens het ITS (Internationaal Toegankelijkheid Symbool). Het is daarom raadzaam zelf contact op te nemen met de locatie. De hotels zijn hun behulpzaam geweest bij het leveren van extra informatie en foto's. Zij betalen niets voor plaatsing op de website. Deze website geeft alleen informatie om je zoektocht te vergemakkelijken; voor reserveringen en vragen neem je contact op met het hotel of B&B.

For Disabled Only
- www.fordisabledonly.com
Op deze site vindt u informatie die nodig kan zijn, als u met een beperking op reis wilt.

Gehandicaptenreizen
- www.gehandicaptenreizen.nl
Begeleide groepsreizen voor mensen vanaf 18 jaar met een (lichte) lichamelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel! Hun groepsreizen zijn geschikt voor mensen die niet ver kunnen lopen, gebruik maken van een rollator, rolstoel of scootmobiel óf die af en toe even een geheugensteuntje nodig hebben. Ook valide reizigers zijn welkom.

Gehandicaptensport Nederland
- www.gehandicaptensport.nl
Gehandicaptensport Nederland stimuleert mensen met een handicap om te sporten en bewegen en realiseert sport en bewegen voor iedereen door: * organiseren van sportactiviteiten, competities en clinics * aanbieden van kennis, advies en opleidingen * verzorgen van SailWise watersportvakanties * mogelijk maken van Special Olympics evenementen

Infopunt Toegankelijk Reizen
- www.toegankelijkreizen.be
Het Infopunt Toegankelijk Reizen is een dienst van Toerisme Vlaanderen, gegroeid uit een samenwerking met verschillende organisaties en diensten van en voor mensen met een handicap. Opdracht van het Infopunt is de ontbrekende informatie over reizen met een handicap aanvullen. De reiziger met een handicap of beperking vindt bij het Infopunt zorgvuldig verzamelde informatie over de toegankelijkheid van diverse vakantiebestemmingen

Joseph Cares
- www.josephcares.com/nl
Deze organisatie biedt op Curaçao diensten aan voor toeristen met een functiebeperking. Zij verzorgen onder meer speciale private tours en transfers. De ritten worden uitgevoerd in aangepaste Mercedes Benz Sprinter bussen. Ook organiseren zij zorg en hulpmiddelen voor toeristen op de accommodatie van hun keuze. Tot slot regelt Joseph Cares zorg.- en welzijnsdiensten voor klanten op Curaçao.

Landstede Buitengewoon Reizen
- buitengewoonreizen.nl.tmp.naamserveer.nl/global/nl/gehandicapten-...
Landstede Buitengewoon Reizen heeft bruikbare informatie over accomodatie in diverse Europese steden. In een aantal gevallen zijn hulpmiddelen en andere bijzonderheden omschreven.

London
- www.visitlondon.com/nl
Deze site gaat over toegankelijkheid, ondergrondse, hotels en bussen en taxi´s in Londen. U kunt zoeken met het trefwoord gehandicapten.

Mensen voor mensen
- www.mensenvoormensen.nl
"Mensen voor Mensen" is een vereniging die vakantiereizen organiseert voor mensen met een lichamelijke beperking.

Natuur zonder drempels
- www.natuurzonderdrempels.nl
Natuur zonder drempels is een internetsite over de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van Nederlandse natuurgebieden voor mensen met een handicap of een chronische ziekte.

Nederlandse branchevereniging aangepaste vakanties
- www.nbav.nl
Hier staan alle leden van de NBAV (een branchevereniging van reisorganisaties en accommodaties die zich richten op vakanties voor mensen met een functiebeperking) vermeld. Ze zijn gegroepeerd op hun activiteiten. Van alle leden is informatie op de site beschikbaar

Picture Vakanties Vakantieaccommodaties
- www.picturevakanties.nl
Picture vakanties is opgezet door mensen uit de zorg, verleent service op het gebied van aangepaste vakanties , geeft advies, over de verschillende mogelijkheden en helpt indien gewenst te zoeken naar een geschikt adres.

Reisburo Vakantie & Zorg
- www.reisburovakantieenzorg.nl/Werkwijze.html
Zijj regelen uw vakantie met of zonder thuiszorg en hulpmiddelen. In een aantal gevallen is de gastvrouw van de accommodatie zelf verpleegkundige, soms is er een vast zorgteam aanwezig in de accommodatie. In andere gevallen regelen zij dat de plaatselijke thuiszorgorganisatie u de zorg komt geven die u nodig heeft, helaas is dit nog niet in alle landen mogelijk. Ook extra hulpmiddelen zijn soms al aanwezig in de accommodatie en in andere gevallen lenen/huren ze de hulpmiddelen voor u, helaas is dit niet in alle landen mogelijk. De kosten die hieraan verbonden zijn komen voor uw eigen rekening, in veel gevallen wordt dit vergoed. In de meeste gevallen hebben wij de mogelijkheid om het vervoer van en naar uw vakantieadres te regelen. Als u echter een taxipasje heeft en/of vervoer via Valys is het meestal goedkoper om zelf het vervoer te regelen. Als u met het vliegtuig wilt reizen en u maakt gebruik van een rolstoel of u hebt extra hulp nodig bij het in- en uitstappen dan gelden daar speciale regels voor. U kunt uw vliegtickets rechtstreeks bestellen bij een door u gekozen vliegmaatschappij.(zie ook tabblad 'vervoer') of wij kunnen de vliegtickets voor u bestellen.

RP Care
- www.rpcare.nl
Door de realisering van speciale voorzieningen op een aantal vakantieparken en door nauw samen te werken met (para)medische instellingen en doelgroepgerichte organisaties, wordt er alles aan gedaan om mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben een zo plezierig mogelijk verblijf aan te bieden.

Samenwerkende Buitenlandse Zorgorganisaties (SBZ)
- www.zorgbuitenland.nl
Zij staan u in uw eigen taal te woord en kennen uitstekend de weg in het plaatselijke medische circuit. Zij bieden u de gewenste zorg op een plaats die u schikt. Of u nu in het buitenland woont of alleen op vakantie bent. U kunt de SBZ thuiszorgorganisaties vinden aan de Spaanse Costa del Sol en op de eilanden Mallorca, Tenerife en Gran Canaria. Ook aan de Portugese Algarve zijn ze vertegenwoordigd. Voor informatie over andere zorglocaties kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor in Nederland.

Slow Travel Italy
- www.slowtrav.com/italy/accessible/rome/wheelchair.htm
Over de toegankelijkheid van Rome met een rolstoel. De website is Engelstalig.

Stichting de Uilenhorst
- www.de-uilenhorst.nl
Stichting de Uilenhorst verhuurt op non-profit basis twee volledig rolstoelaangepaste vakantiebungalows in Drenthe voor gehandicapten, WAO'ers en hun gezin.

Stichting Globe Roller
- www.globe-roller.nl
Stichting Globe-Roller organiseert groepsreizen voor mensen met een lichamelijke handicap. De reizen die de stichting oraniseert zijn voornamelijk vliegreizen naar buitenlandse bestemmingen. Ieder jaar wijzigt het reisprogramma overigens.

Stichting Goedegebuuren
- www.stichting-goedegebuuren.nl
De Stichting Goedegebuuren is in het leven geroepen door de werkgroep Regio Midden van de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) en de Rotary Club Scherpenzeel/Woudenberg. De Stichting werft fondsen en beheert gelden om een vakantie voor mensen met een spierziekte of andere lichamelijke handicap voor een betaalbare prijs mogelijk te maken. De bungalows worden in eerste instantie verhuurd aan de leden van de VSN. Indien er geen volledige bezetting wordt gehaald, kunnen de bungalows ook aan niet-leden, maar dan wel mensen met een lichamelijke handicap worden verhuurd.

Stichting Handicamp
- www.handicamp.nl - ster
Kamperen is voor veel mensen dé manier om lekker te ontspannen. Je bent bijna de hele dag buiten, de vogels fluiten en je leven is weer even ‘back to basic’. Maar welke kampeermogelijkheden zijn er als je een functiebeperking hebt? Als je een functiebeperking hebt, gaat het gewoon net even anders. Je zult nog steeds een aangepast toilet nodig hebben en in een klein tentje slapen zit er ook niet in als je een forse elektrische rolstoel nodig hebt. Toch zijn er voor veel problemen even zoveel oplossingen. Stichting Handicamp zet zich in om te laten zien dat er genoeg mogelijkheden zijn om wél te gaan kamperen met een beperking.

Stichting Handicamp Overijssel
- www.handicamp.eu
Stichting Handicamp Overijssel organiseert avontuurlijke kampeervakanties voor valide en mindervalide jongeren in de leeftijdscategorie van 18 tot 40 jaar. Hiervoor hebben zij de beschikking over een grote, volledig aangepaste campercombinatie. De reizen variëren van een lang weekend tot reizen met een duur van maximaal 8 dagen. Er kan hierbij een keuze gemaakt worden uit zowel binnen- als buitenlandse reizen.

Stichting Rolstoel Outdoor Events
- www.stichtingrolstoeloutdoorevents.nl
De Stichting Rolstoel Outdoor Events wil rolstoelgebonden mensen of mensen met een functiebeperking een extra stimulans geven om door middel van outdooractiviteiten weer actief deel te nemen in de samenleving. De nadruk ligt vooral op het zelf doen, zelfstandig quad of ATV rijden. De Quad's en ATV's zijn hiervoor speciaal aangepast.

Stichting Wigwam Vallei Nederland
- www.wigwamvallei.nl
Diverse aangepaste locaties verspreid door Nederland, waar gezinnen met een kind of jongere met een beperking logeren in wigwams of wigwamhuisjes met activiteiten voor kinderen. Uitgebreide site.

Vakantie in Zuid-Spanje
- www.wheelsonholiday.com/indexnl.php
Aangepaste hotelkamers met de mogelijkheid om hulpmiddelen en ADL in te huren. Het nabij gelegen Malaga heeft een universitair ziekenhuis.

Vakantiehuizen Frankrijk
- www.l-accolade.nl
Aangepaste vakantiehuizen Z-W Frankrijk. 24-uurs assistentie mogelijk

Vakantiehuizen Het Prinses Beatrix Spierfonds
- www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/vakantiehuizen
Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft tien volledig aangepaste vakantiehuizen voor mensen met een spierziekte en hun familie. De huizen zijn verspreid over het hele land en allemaal gelegen in een prachtige omgeving. Er kunnen zes personen verblijven in de vakantiehuizen, waarvan maximaal twee mensen die rolstoelgebonden zijn. * Behoort u niet tot de doelgroep van het fonds, maar bent u wel rolstoelgebonden, dan kunt u voor het voorseizoen of winterseizoen in aanmerking komen. INVENTARIS : Alle huizen zijn voorzien van drie 2-persoons slaapkamers, waarvan één op de begane grond. Deze kamer is volledig aangepast met twee hoog-laag bedden, plafond-tillift, tv, aangepaste badkamer met plafond-tillift, aangepast toilet, douchepostoel en douche-stretcher. De huizen in Eibergen, Ootmarsum, Den Burg, Panningen en Frederiksoord zijn bovendien voorzien van een bad. Volledige keukeninventaris, vaatwasser, was-droogmachine, stereo, TV, DVD-speler, internetaansluiting, rolstoel en rollator zijn standaard aanwezig in alle huizen. Aangepaste keukens zijn geïnstalleerd in Eibergen, Harskamp, Doorn, Havelte en Egmond aan Zee. STA-OP STOELEN Sinds augustus 2012 zijn (mede door giften) in alle vakantiehuizen sta-op stoelen zijn aanwezig.

Vakantiewijzer van Stichting MEE
- www.meevakantiewijzer.nl/vakanties-voor-volwassenen-met-een-licha...
De vakantiewijzer van Stichting MEE geeft u een idee van de mogelijkheden voor mensen met een beperking om op vakantie te gaan. Het overzicht is niet volledig, maar het kan u hopelijk op weg helpen de vakantie te vinden die bij u past. Door het grote aanbod aan vakantieorganisaties kunnen helaas niet alle mogelijkheden zoals patiëntenverenigingen en organisaties die vakantie- en/of logeeropvang bieden in de vakantiewijzer vermeld worden.

Villa Xenofilia
- www.xenofilia.com/villametzorgspanje.htm
Zij beschikken over verschillende rolstoelvriendelijke en bijzonder luxe vakantievilla's in Moraira en Javea (Spanje).

Yuub
- www.yuub.nl
Yuub (voorheen acceswise) is er voor iedereen met een handicap die informatie zoekt over toegankelijk reizen. Als individu of als groep, in eigen land of in het buitenland. U kunt bij hen terecht voor informatie over toegankelijke accommodaties, vervoersmogelijkheden, gespecialiseerde reisorganisaties, subsidiemogelijkheden en over vakantievrijwilligers.

Zorgeloosweg.nl
- zorgeloosweg.nl
Zorgeloosweg.nl is er voor iedereen die door zijn of haar behoefte aan zorg, niet zomaar op vakantie kan. Te denken valt aan mensen met thuiszorg, mensen met een chronische ziekte, mensen met een handicap, maar ook hun familie en vrienden.

Zorgvrij Vakanties
- www.zorgvrijvakanties.nl - ster
Informatie over individuele vakanties voor minder validen samen met familie, vrienden en/of kennissen.VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480
e-mail: vsn@vsn.nl - Bank: ING 1422400

disclaimer - colofon