Nieuws Wet & Recht Hulpverleners Markt Onderzoek Spierziekten Webwinkel Links Hulpmiddelen Vereniging Mijn VSN Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte
VSN - Vereniging met veel gezichten
HomeWord lid E-mail Myocafé
Menu
   Vereniging Spierziekten Nederland
deze site internet

sitemap: Sitemap lettergrootte: Lettergrootte

Momenteel online:
92 bezoekers
    < Home < Links < Diverse onderwerpen

Links


Meld een link
Armon
- www.armonproducts.com
Zij ontwerpen producten die mensen beter laten functioneren in hun dagelijkse omgeving. De Armon productlijn bestaat uit de volgende hulpmiddelen: een armondersteuning, een hoofdondersteuning en een eethulp.

Assistive Innovations
- www.assistive-innovations.com
Assistive Innovations levert hulpmiddelen voor mensen met een beperking in de bovenste extremiteiten. De hulpmiddelen zijn gericht op het vergroten van zelfstandigheid en zelfredzaamheid, bestaande uit een breed assortiment binnen de categorieŽn robotachtigen, armsteunen en eethulpen.

Auto aanpassingen Purmerend
- www.autoaanpassingenpurmerend.nl
Autoaanpassingsbedrijf voor alle individuele wensen.

Care2Move Medical
- www.care2move.nl - ster
Website met zeer veel aanbod van diverse producten en diensten.

Carrycare
- www.gehandicaptenkleding.com/producten.php
Op deze site kunt u kleding vinden voor mensen in een rolstoel. De kleding is makkelijk in het gebruik door aanpassingen die niet, of nauwelijks opvallen. U vindt er onder meer ponchoīs, jassen, mantels, broeken, rokken en dekens.

Challenge-Media
- www.challenge-media.com
Nieuws en informatie voor mensen met een leeshandicap of een andere functiebeperking.

Domicare woningaanpassingen
- www.domicare.nl
Wilt u informatie over de mogelijkheden om in uw huidige woning te kunnen blijven wonen met uw beperkingen? U kunt contact opnemen voor een vrijblijvend advies. Domicare levert aan gemeenten binnen de regeling WMO in natura, maar ook met een PGB.

Eurosleutel
- www.eurosleutel.nl
Mensen met een functiebeperking hebben vaak de grootste moeite om buitenshuis een aangepast toilet te vinden. Met de Eurosleutel en een gestandaardiseerd sluitsysteem moet dat probleem tot het verleden behoren. Gemeentes en beheerders van openbare toiletten, sportcomplexen, bioscopen, theaters en vele andere openbare gelegenheden krijgen de mogelijkheid hun aangepaste toilet van een gestandaardiseerd sluitsysteem te voorzien. Vervolgens kunnen alleen bezitters van de EuroSleutel toegang krijgen tot deze toiletten. De EuroSleutel wordt, afhankelijk van de gemeente waar men woont, verkocht of verstrekt aan mensen die een functiebeperking hebben. Te denken valt aan rolstoelgebruikers, ouderen, mensen met een visuele beperking, stomagebruikers en anderen.

Federatie Pas
- www.federatie-pas.nl
Voor het aanpassen of op maat laten maken van schoenen. In de Federatie PAS werken vier orthopedische schoentechnische bedrijven samen. De deelnemers zijn Buchrnhornen, Hanssen Footcare, OIM Orthopedie en Penders Voetzorg.

Fietsned
- www.fietsned.nl
Voor reparatie aan huis en onderweg van: (elektrische) fietsen, bakfietsen, e-scooters en rolstoelen en rollators De kosten voor een pechpas voor de scootmobiel zijn Ä 65,00 (per jaar).

Firevaned, vereniging van revalidatie-bedrijven
- www.firevaned.nl
Firevaned is de branchevereniging voor de revalidatie-detailhandel in Nederland. De vereniging heeft 35 leden met 110 vestigingen In Nederland. U kunt op de site makkelijk adressen vinden van bedrijven. U leest ook meer over het kwaliteitsbeleid van de vereniging.

Fluency
- www.fluency.nl/stem/opmaat.htm
Als er sprake is van dreigend stemverlies (bijvoorbeeld als gevolg van ALS, of als laryngectomie nodig is), dan is het mogelijk om de stem vast te leggen in een spraakdatabase voor de spraaksynthese van Fluency. De spreker kan dan in een later stadium, als zelf spreken niet meer mogelijk is, zijn eigen computerstem gebruiken om met anderen te communiceren.

Handig voor u.nl
- www.handigvooru.nl
Handigvooru.nl is de webwinkel voor (dagelijkse) hulpmiddelen voor minder valide en valide mensen. Handigvooru.nl levert aan particulieren in Nederland en BelgiŽ.

Hanssen Footcare
- www.footcare.nl
Voor het laten aanpassen van schoenen of op maatgemaakte schoenen. Er zijn meerdere vestigingen in het land en er worden spreekuren in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en revalidatiecentra gehouden.

Het Raadhuis
- www.hetraadhuis.info
Het Raadhuis is leverancier van communicatieproducten waaronder Lucy. Lucy bestaat al zo'n 15 jaar als invoerhulpmiddel voor de computer.

Hulphond
- hulphond.startpagina.nl
U vindt op deze startpagina alles over de hulphond voor zowel Nederland als BelgiŽ.

Hulphond Nederland
- www.hulphond.nl - sterster
Stichting Hulphond Nederland stelt zich ten doel om speciale hulphonden op te leiden om deze vervolgens kosteloos ter beschikking te stellen aan mensen met een beperking. Veel mensen met een spierziekte maken gebruik van een hulphond. De site is bedoeld om geld te werven en om informatie te geven aan belangstellenden.

ID Band Company
- www.theidbandco.com/Home.aspx
U vindt hier een groot assortiment aan medische ID/ SOS sieraden, uit Engeland en de Verenigde Staten. Ook de traditionele SOS Talisman producten vindt u bij ons, met als aanvulling de SOS Talisman in horlogestijl. De medische ID sieraden kunnen naar wens worden gegraveerd met de gegevens van de drager van het sieraad of er kan een papieren informatiestrookje met de patiŽntgegevens in worden bewaard. Er zijn sieraden voor kinderen en voor volwassenen, in alle kleuren en maten, voor alle gelegenheden.

Kiesbeter.nl
- www.kiesbeter.nl/algemeen/actueel/hulpmiddelen
Hulpmiddel nodig? Op deze site kunt u lezen over de verschillende regelingen die er zijn voor hulpmiddelen. Veel Nederlanders maken gebruik van een hulpmiddel. Bijvoorbeeld een rollator, een gehoorapparaat, een aangepaste stoel op het werk of een hulpmiddel om steunkousen aan te trekken. Een hulpmiddel kan onder meer helpen bij een behandeling (bijvoorbeeld een zuurstofapparaat) of bij een beperking (bijvoorbeeld een beeldschermloep). Hulpmiddelen helpen mensen om zelfstandig(er) te leven en mee te blijven doen in de samenleving. Heeft u behoefte aan een hulpmiddel ? Een goede voorbereiding is het halve werk. U kunt nadenken over welk hulpmiddel u nodig heeft. Waarvoor heeft u het hulpmiddel nodig en heeft u een idee welk hulpmiddel het beste bij u past? U moet weten hoe u aan het hulpmiddel kunt komen. Voor sommige hulpmiddelen kunt u een vergoeding krijgen. Daarvoor bestaan speciale regelingen. In dit dossier wordt aandacht besteed aan deze twee stappen. Op deze site ziet u wat voor hulpmiddelen er allemaal bestaan. Daarnaast vindt u in het dossier uitleg over de verschillende regelingen waar u mee te maken kunt krijgen. Zodat u weet waar u moet zijn en wat u moet doen.

KMD Communicatie & Computer hulpmiddelen
- www.kmd.nl
Leverancier van communicatiehulpmiddelen met spraakuitvoer.

Nederlands Technisch Advies College (NTAC)
- www.hulpmiddeleninformatiecentrum.nl/advieshulpmiddelen
Gebruikers van hulpmiddelen kunnen op deze website informatie vinden over wet en regelgeving bij hulpmiddelen.

NVOS-Orthobanda
- www.nvos-orthobanda.nl/pages/2/Over-NVOS-Orthobanda.html
NVOS-Orthobanda is de Vereniging van Orthopedisch Schoentechnici en de Nederlandse Vereniging Van Orthopaedisten en Bandagisten in Nederland. Hebt u ook last van uw voeten, enkels, knieŽn of heupen? Hebt u een orthese, prothese of elastische kousen voorgeschreven gekregen? In samenwerking met uw huisarts, medisch specialist, podotherapeut en fysiotherapeut kunnen orthopedisch (schoen)technici veel voor u doen. Van het maken van steunzolen tot individueel aangepaste confectieschoenen, maatschoenen of het vervaardigen van een orthese of prothese.

Ongehinderd.nl
- www.ongehinderd.nl
Website waar informatie wordt gegeven over de toegankelijkheid van gebouwen.

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart
- www.gehandicaptenparkeerkaart.nl
Deze site geeft duidelijkheid over het parkeren met een Gehandicaptenparkeerkaart in de diverse gemeentes in Nederland. Per gemeente verschilt namelijk het parkeerbeleid t.a.v. bezitters van een Gehandicaptenparkeerkaart.

RDG Kompagne
- www.kompagne.nl
rdgKompagne adviseert bij de selectie van computers, aanpassingen en communicatiehulpmiddelen voor mensen met een handicap.

Revalidatie Techniek Het Dorp
- www.rtdhetdorp.nl - stersterster
Revalidatietechniek Het Dorp heeft veel kennis van aanpassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, de robotarm en omgevingsbesturing.

Vilans hulpmiddelenwijzer
- www.vindeenhulpmiddel.nl
Onafhankelijke informatie over hulpmiddelen Op deze site vindt u onafhankelijke informatie over hulpmiddelen. Consumenten en professionals kunnen op deze site terecht met hun vragen op het gebied van hulpmiddelen, handige producten, domotica en zorgtechnologie. Er kan via verschillende zoekingangen gezocht worden. Via "van probleem naar oplossing" wordt u via de activiteit die u wilt uitvoeren en het probleem dat u ondervindt geleid naar mogelijke oplossingen. Deze oplossingen worden vervolgens beschreven en vaak kunt u producten bekijken en vergelijken. Tevens kunt u vrij zoeken via "zoekterm," of zoeken naar een soort hulpmiddel, merk, type/model of fabrikant van een hulpmiddel.

WDA-Healthcare
- www.wda-healthcare.nl/index.php
Voor de toegankelijkheid van woningen.

Weersink autoaanpassingen
- www.weersink.nl
Dit bedrijf verzorgt diverse autoaanpassingen. Zij hebben bijzondere eigen producten zoals de Apollo draai-hef-rol-stoel en de Elchanan hydraulische kraan (geschikt voor het meenemen van de rolstoel of scootmobiel).

Woningaanpassingen
- woningaanpassing.grootveld.net/index.html - sterstersterster
Johan Grootveld heeft een uitgebreide site met informatie over woningaanpassingen en aanverwante zaken. U vindt op deze site ook weer veel links naar andere sites.VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480
e-mail: vsn@vsn.nl - Bank: ING 1422400

disclaimer - colofon