Nieuws Wet & Recht Hulpverleners Markt Onderzoek Spierziekten Webwinkel Links Hulpmiddelen Vereniging Mijn VSN Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte
VSN - Vereniging met veel gezichten
HomeWord lid E-mail Myocafé
Menu
   Vereniging Spierziekten Nederland
deze site internet

sitemap: Sitemap lettergrootte: Lettergrootte

Momenteel online:
88 bezoekers
    < Home < Links < Diverse onderwerpen

Links


Meld een link
Aandoeningen bij kinderen
- www.kinderneurologie.eu/informatie/informatie.php
Aardige website met veel ziektespecifieke informatie speciaal voor ouders. Het gaat voor een deel om spierziekten. Het forum wordt niet intensief gebruikt, maar het lijkt wel mogelijk om in contact te komen met andere ouders.

Broer of Zus
- www.broerofzus.nl/home
Deze site is voor iedereen die rondom broers en zussen staat. Hij gaat over broers en zussen van kinderen met een handicap, ziekte of beperking. Op de website kunt u in contact komen met andere ouders, leerkrachten of professionals. Ook kunt u er uw verhalen kwijt en allerlei tips geven en lezen.

de kindertelefoon
- www.kindertelefoon.nl
Een website over de kindertelefoon voor kinderen tussen de 8 en 18. Ook een mogelijkheid om begeleid te chatten. Kinderen kunnen de kindertelefoon gratis bellen met allerlei vragen en problemen.

Een beetje steun via een chat
- www.pratenonline.nl
Een website voor jongeren tussen de 12 en 20 die een 'te zware rugzak' hebben en die daardoor af en toe flink depri worden. Omdat vader ernstig ziek is, omdat een broer is overleden, omdat.. dat kan van alles zijn. Een website om makkelijk in contact te komen met professionele hulpverleners.

Gehandicapte ouders
- www.gehandicapteouders.nl
Site van gehandicapte ouder voor gehandicapten ouders. Met veel ervaring uit de praktijk

Het knuffelkontje
- www.hetknuffelkontje.nl
Een webwinkel waarin speelgoed voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of achterstand wordt verkocht. Er wordt onder andere speelgoed ter verbetering van de fijne en grove motoriek, maar ook lees- en luisterboeken speciaal voor kinderen met een visuele beperking of dyslexie aangeboden.

Ik hoor erbij
- www.ikhoorerbij.nl/overzicht.html
Wat is een handicap? En wat betekent het eigenlijk om een handicap te hebben? Of een ziekte waarvan je nooit beter wordt? Wat vinden kinderen dan van jou? Op deze site vertellen kinderen daarover. Kinderen met en zonder handicap of ziekte, die bij elkaar op school zitten.

JadokterNeedokter.nl
- www.jadokterneedokter.nl
Op de site 'JA dokter NEE dokter' wordt aan minderjarigen uitgelegd hoe het staat met het recht op informatie en het geven van toestemming. De informatie wordt gepresenteerd in de speels weergegeven entourage van een ziekenhuis. Daarbij is de leeftijdsindeling van de WGBO gevolgd. Voor elke leeftijdscategorie is er een 'eigen' verdieping in het virtuele ziekenhuis, die de bezoeker vanuit de centrale hal kan bereiken via de lift.

Jesmť
- www.jesme.nl
Jesmť Aangepaste Kinderkleding is een eenmanszaak dat kleding op maat maakt, speciaal voor meervoudig gehandicapte kinderen. Kleding die Jesmť op maat maakt zijn onder andere: Lange en korte broeken T-shirts met korte of lange mouwen Skorts Sjaaltjes

Kinderhospice De Glind
- www.kinderhospicedeglind.nl
Kinderhospice De Glind is een tweede thuis voor kinderen die een ernstige ziekte of handicap hebben waarbij specialistische zorg nodig is. Voor opname is een RIO-indicatie nodig. De kosten worden via de AWBZ vergoed. Het gaat om respite-care (de ouders enkele weken ontlasten) of terminale zorg.

Kinderkleding op maat
- www.scorpionkids.nl
Kinderkleding voor meiden op maat gemaakt, ook voor kinderen met een handicap. Volgens ervaringen van een VSN-lid toch betaalbaar.

Logeren met zorg
- www.logerenmetzorg.nl/pages/logerenmetzorg.php
Deze site dient als startpunt om te zoeken naar informatie over logeermogelijkheden voor kinderen met een handicap of beperking.

Lotje & Co
- www.lotjeenco.nl
Stichting Lotje&co is er voor ouders van zorgintensieve kinderen. Als blijkt dat je een zorgintensief kind hebt, word je overspoeld door onzekerheden en onduidelijkheden. Ineens moet je leven anders worden ingericht. Er zijn veel meer vragen dan antwoorden. En de vragen blijven komen, bij elke nieuwe levensfase. Natuurlijk is er veel informatie, maar die is vaak toegespitst op details, onpraktisch en zakelijk. Wat Lotje&co wil doen, is je in brede zin informeren over de mogelijkheden die je hebt als gezin, met familie en met naasten. Op deze site vind je een wereld aan ideeŽn en mogelijkheden. Ze behandelen themaís en geven praktische informatie, gerubriceerd op onderwerp. Ze geven vooral ook veel ruimte om dingen te delen, zoals bijvoorbeeld favorieten en prikbord. Lotje&co is geen belangen- of patiŽntenvereniging. Ze zijn voor en door ouders van zorgintensieve kinderen ontstaan.

Luktut
- www.luktut.nl
Luk Tut Producties wil de integratie van leerlingen met motorische beperkingen bevorderen door middel van publicaties, workshops bij de stichting ĎMRT in bewegingí en individuele advisering. Informatie over Luk Tut Producties is te vinden op deze site.

Onderwijs en handicap: startpagina
- www.onderwijsenhandicap.nl
Vind je weg in het oerwoud van regelingen. Alle informatie over naar school gaan en studeren mťt een beperking, handicap of chronische ziekte vind je op deze website.

Onderwijsconsulenten
- www.onderwijsconsulenten.nl
Onderwijsconsulenten zijn onafhankelijke deskundigen met veel kennis en ervaring op het gebied van onderwijs aan kinderen met een handicap, ziekte of stoornis, zowel binnen het reguliere onderwijs als binnen het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Lees meer op deze website

Ontwikkelingsachterstand
- www.ontwikkelingsachterstand.nl
Op de website ontwikkelingsachterstand.nl kunnen ouders van kinderen met een ontwikkelingsachterstand op een anonieme manier gerichte vragen beantwoorden over het diagnose pad (waaronder symptoombeschrijving), blogs schrijven en de ontwikkeling van hun kind volgen. De afdeling metabole ziekten van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en de patiŽntenorganisatie Volwassenen, Kinderen en Stofwisselingsziekten (VKS) werken samen aan de website met als doel de diagnose van kinderen met een onbegrepen ontwikkelingsachterstand en het natuurlijk beloop van stofwisselingziekten te verbeteren. Met de verzamelde data kan wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar verbetering van informatieverstrekking aan ouders en patiŽnten.

Ouders en rugzak
- www.oudersenrugzak.nl
Zeer volledige informatie over 'het rugzakje', het leerlinggbonden budget. Een project van de CG-Raad.

Rijndam revalidatiecentrum
- www.rijndam.nl/kinderverzorging
Op deze website vindt u informatie over mogelijkheden voor kinderverzorging als u een beperking heeft in uw functioneren. U zit bijvoorbeeld in een rolstoel, heeft hersenletsel of u kunt een arm niet of moeizaam gebruiken. Op de site zijn veel tips over hulpmiddelen te vinden.

Scoliose4you
- scoliose4you.nl
Scoliose4you is de jongerensite van de Vereniging van ScoliosepatiŽnten. Op deze site is objectieve informatie te vinden over veel dingen die met scoliose te maken hebben. Het is ook de plek waar je met andere jongeren kunt communiceren over scoliose.

Speciaal onderwijs
- www.digischool.nl/so/community
Kennisnet is uitgebreid met een site voor het Speciaal Onderwijs. Voor leerkrachten, medewerkers in de leerlingenzorg, managers en ouders zal dit de plek worden waar hun zoektocht naar informatie op het internet begint

Specialistisch verpleegkundig kinderdagverblijf
- www.medkid.nl
MedKid, een specialistisch verpleegkundig kinderdagverblijf, biedt een professionele aanpak van de verpleegkundige zorg en pedagogische begeleiding. MedKid kenmerkt zich door een kleinschalige opvang in een huiselijke kring. MedKid is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar die verpleegkundige verzorging of behandeling nodig hebben en niet naar een reguliere opvang kunnen.

Sterrekind
- www.sterrekind.nl
Heel mooi uitgevoerde site, die vooral aan zal slaan bij kinderen van het basisonderwijs. Er is een wat omslachtige aanmeldprocedure, die bedoeld is om misbruik tegen te gaan.

Zeldzaam
- www.zeldzame-syndromen.nl
Website van de Federatie van ouderverenigingen voor ouders van kinderen met zeldzame chromosoomafwijkingen.

Zenuw- en spierziekten bij kinderen
- www.umcg.nl/NL/Zorg/ouders/zob2/Zenuw_en_spierziekten_bij_kindere...
Website van UMC Groningen. en spierziekten bij kinderen. Op deze site is onder meer informatie te vinden over zenuw- en spierziekten bij kinderen en ziektebeelden.VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480
e-mail: vsn@vsn.nl - Bank: ING 1422400

disclaimer - colofon