Nieuws Wet & Recht Hulpverleners Markt Onderzoek Spierziekten Webwinkel Links Hulpmiddelen Vereniging Mijn VSN Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte
VSN - Vereniging met veel gezichten
HomeWord lid E-mail Myocafé
Menu
   Vereniging Spierziekten Nederland
deze site internet

sitemap: Sitemap lettergrootte: Lettergrootte

Momenteel online:
58 bezoekers
  Overzicht
  Trefwoord
  Wetten
    < Home < Wet & Recht < Regeling

Wet & Recht

Vervoer van en naar werk of opleiding
UWV kan de kosten van aangepast vervoer vergoeden als het noodzakelijk is om naar uw werk of opleiding te reizen.

Wanneer aanvragen?
Kunt u niet of lastig met het openbaar vervoer of met een gewone auto van en naar het werk reizen? Dan kunt u bij UWV een vervoersvoorziening aanvragen. UWV neemt in dit geval vaak ook de vergoeding voor privévervoer over van de gemeente. Dat is gunstig, want gemeentelijke voorzieningen zijn meestal soberder dan die van UWV. Bovendien kunt u dan op één plek terecht voor al uw vervoersvoorzieningen.

Soorten vervoersvoorzieningen
Afhankelijk van uw situatie kunt u een beroep doen op:

  • een aangepaste auto in bruikleen met kilometervergoeding;
  • een vergoeding om uw eigen fiets of auto te laten aanpassen;
  • een vergoeding voor een gehandicaptenvoertuig, bijvoorbeeld een scootmobiel;
  • een vergoeding voor taxikosten;
  • een vergoeding voor het gebruik van uw eigen auto (of  om u door iemand te laten brengen en halen)

Ook kunt u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen bij uw werkplek, wanneer het bedrijf geen eigen parkeerplaats heeft. Heeft het bedrijf een eigen parkeerplaats dan kan de werkgever hier voor u een aparte parkeerplaats inrichten. Komt de parkeerplaats aan de openbare weg, dan moet u hiervoor bij de gemeente zijn. Meer informatie vindt u onder Parkeren met een handicap.

Hoe aanvragen?
U kunt de vervoersvoorzieningen bij UWV aanvragen met het formulier ‘Aanvraag vergoeding vervoer'. U kunt het ook telefonisch aanvragen.  UWV beslist welke voorziening het best past bij uw situatie.

Voorwaarden

  • Voor veel vervoersvoorzieningen komt u alleen in aanmerking als uw gezinsinkomen onder een bepaald bedrag blijft. Hebt u een bruikleenauto en stijgt uw inkomen tot boven de inkomensgrens, dan kunt u soms de auto voordelig overnemen van UWV. De inkomensgrens geldt niet voor aanpassingen aan uw auto of voor voertuigen die alleen bestemd zijn voor invaliden zoals elektrische rolstoelen, scootmobielen.
  • UWV vergoedt alleen aanpassingen die speciaal voor gehandicapten zijn ontwikkeld. Zaken als een automaat of standaard rembekrachtiging vallen hier dus niet onder. Zie verder Zelf autorijden.
  • Vergoeding taxikosten: UWV betaalt alleen de echt gemaakte kosten. U kunt daarbij gaan tot het vooraf vastgestelde maximum.

Tijdelijk geen werk?
U zit tijdelijk zonder werk en maakt gebruik van een vervoersvoorziening van UWV voor uw privéverkeer? Dan hoeft u niet meteen naar de gemeente te stappen. UWV blijft maximaal een jaar uw privévervoer vergoeden.

Meer informatie
regelhulp.nl
uwv.nl
cbr.nl
eengoedhulpmiddel.nl

· Gegevens geldig per
13 februari 2012

05 november 2012

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480
e-mail: vsn@vsn.nl - Bank: ING 1422400

disclaimer - colofon