Nieuws Wet & Recht Hulpverleners Markt Onderzoek Spierziekten Webwinkel Links Hulpmiddelen Vereniging Mijn VSN Normale lettergrootte Grote lettergrootte Grootste lettergrootte
VSN - Vereniging met veel gezichten
HomeWord lid E-mail Myocafé
Menu
   Vereniging Spierziekten Nederland
deze site internet

sitemap: Sitemap lettergrootte: Lettergrootte

Momenteel online:
51 bezoekers
  Overzicht
  Trefwoord
  Wetten
    < Home < Wet & Recht < Regeling

Wet & Recht

Meer informatie over deelname aan 'Wegwijzers'
De overheid ondersteunt mensen met een chronische ziekte of handicap met voorzieningen en financiële voordelen zodat ze niet te veel nadeel hoeft te ondervinden van uw beperking. Wegwijzers helpt hen op weg in de wirwar van regels en verwijst naar goede informatiebronnen en de juiste instanties.

Gebruik maken van Wegwijzers
Organisaties kunnen gebruik maken van deze database. U plaatst de informatie binnen uw eigen website in uw eigen huisstijl. De CG-Raad beheert Wegwijzers, zodat u altijd up-to-date informatie heeft voor uw leden.  

Hoe werkt het?
Wegwijzers is een database. U kunt deze database op een eenvoudige manier op uw eigen site laten inlopen. De informatie over wet- en regelgeving wordt op één plaats geproduceerd en onderhouden, maar via verschillende websites van deelnemers gedistribueerd. Daarvoor is een centrale database ingericht, gekoppeld aan een content managent systeem (CMS). Via dit CMS wordt het onderhoud gedaan.

Inhoud
Wegwijzers bevat actuele informatie over wetten en regels die voor mensen met een handicap of chronisch zieken belangrijk zijn. De redactie van de database checkt de teksten regelmatig en vult ze zo nodig aan. Zo blijft de database actueel.

Zelf informatie toevoegen
Het is mogelijk zelf informatie toe te voegen aan de bestaande database. Heeft u informatie die specifiek voor uw eigen leden belangrijk is dan kunt u die informatie zelf toevoegen op uw eigen site.

Techniek
De informatie kan op twee manieren uitgelezen worden, namelijk via een Template en via een I-frame.

  • Template
    De data worden uitgelezen via een template, waardoor de opmaak steeds wordt aangepast aan het uiterlijk van de betreffende website van een deelnemer. Bezoekers van de diverse websites zullen steeds dezelfde informatie tegenkomen, maar wel in een ander jasje.
  • I-frame
    Een goedkoop alternatief is om de informatie uit lezen in een I-frame. Website beheerders kunnen dan via het CMS zelf lettertype, fontkleur en diverse andere zaken aanpassen aan de eigen website.

Handleiding en inloggegevens
De CG-Raad levert een handleiding voor webmasters van deelnemende organisaties. Met behulp daarvan kunnen zij op eenvoudige wijze de database installeren op de site van de organisatie. De CG-Raad levert ook de inloggegevens.

Overeenkomst
Om gebruik te kunnen maken van Wegwijzers sluit de CG-Raad met de deelnemende organisatie een overeenkomst. Daarin zijn wederzijdse afspraken opgenomen.

Van wie is Wegwijzers?
Wegwijzers is van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). Wegwijzers is mogelijk gemaakt door de Samenwerkende GezondheidsFondsen (SGF). De techniek is in handen van Webpower.

Aanmelden of meer informatie?
Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de CG-Raad, telefoon 030 - 291 66 00 of stuur een mail naar secretariaat@cg-raad.nl.

· Gegevens geldig per
23 maart 2009

14 april 2012VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480
e-mail: vsn@vsn.nl - Bank: ING 1422400

disclaimer - colofon